Patroontekenen - Studio ML
16387
page,page-id-16387,page-template-default,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-7.8,wpb-js-composer js-comp-ver-4.8.1,vc_responsive

Patroontekenen

Patroontekenen Dames- en Herenkleding
Opleiding of Basiscursus

Heb je al ervaring met het maken van kleding en wil je nu leren om het zelf te ontwerpen en je eigen patronen te maken? Vanaf september 2016 kun je bij Studio ML patroontekenlessen gaan volgen. We gebruiken het overzichtelijke tekensysteem van “Mode op Maat”.

Inhoud Opleiding20160418_115847

We starten met de module “Dames- en Herenkleding”.

Je leert patronen te tekenen op je eigen maat. Maar ook hoe je de grondpatronen kunt uitwerken naar een foto van een kledingstuk of je eigen ontwerp. Ook werken we sommige patronen uit in stof om te zien of het echt past. Daarnaast komen pasvormproblemen aan bod en hoe je die kunt oplossen, kledingadviezen; wat past het best bij welk figuur en stoffenwarenkennis, zodat je weet welke stoffen je waarvoor kunt gebruiken. Al met al een complete module, zodat je voor jezelf maar ook voor anderen patronen kunt maken. Je kunt deze module afsluiten met een landelijk erkend examen. Dit is een onderdeel van het Costumière diploma.

Opzetstoffenworkshop

Dames-en Herenkleding bestaat uit 4 lesmappen, wekelijks heb je 1,5 uur les en thuis werk je gemiddeld ook 1 uur aan je huiswerk. Er is geen les tijdens schoolvakanties. Gemiddeld duurt deze opleiding 1,5 jaar.

De les is op dinsdagavond van 19.30 – 21.00 uur. Start 6 september 2016.

Hierna komen de couture technieken en kinderkleding aan bod, in aparte modules.

Kosten

De kosten per lesmap zijn €65,- (exclusief eventuele verzendkosten.) Dit is een complete map en bevat naast de lesbrieven ook extra teken- en overtrekpapier en extra showtassen waarin je alle tekeningen en werkstukken kunt opbergen.

Eenmalig inschrijfgeld voor Mode op Maat is €30,-; hiervoor ontvang je een inschrijfpakket. 
 Dit pakket bestaat uit: administratieve verwerking van je gegevens bij ‘Mode op maat’, huiswerk map, tekenmateriaal en fineliners, liniaal, plakstift, schaalmaat en tekenmallen.

Het lesgeld bedraagt €45,- per maand van september t/m juni. Bij aanvang 1 maand vooruit betalen. De opzegtermijn is 1 maand.

Aan het einde van een opleiding kun je examen doen (jaarlijks in mei). De kosten hiervoor bedragen € 40,00 per examendeelnemer. Het examen is niet verplicht.

Inhoud Basiscursus
Wel leren patroontekenen, maar niet zo uitgebreid? Geef je op voor de basiscursus dameskleding. Je werkt uit één map, je leert een aantal basisstukken te tekenen op jouw maat waarop je kunt variëren. Rokken, broeken, top, mouw en shirts. Je bent in staat je eigen basisgarderobe te ontwerpen. Kosten map en lesgeld idem als bij de opleiding. Inschrijfgeld bij Mode op Maat vervalt.

InschrijvenmodeOpMaat-logo

Als je zin hebt mee te doen, geef je dan snel op, er zijn slechts 6 lesplekken beschikbaar