Patroontekenen - Studio ML
16387
page-template-default,page,page-id-16387,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-7.8,wpb-js-composer js-comp-ver-4.8.1,vc_responsive

Patroontekenen

Patroontekenen Dames- en Herenkleding
Basiscursus of opleiding

Heb je al ervaring met het maken van kleding en wil je nu leren om het zelf te ontwerpen en je eigen patronen te maken? Bij Studio ML kun je patroontekenlessen volgen. We gebruiken het overzichtelijke tekensysteem van “Mode op Maat”.

Inhoud Basiscursus
Wel leren patroontekenen, maar niet zo uitgebreid? Geef je op voor de basiscursus dameskleding. Je werkt uit één map, je leert een aantal basisstukken te tekenen op jouw maat waarop je kunt variëren. Deze grondpatronen ga je ook in het groot maken. Eerst een proefmodel en daarna kun je het uitwerken naar jouw stijl. Dit zijn rokken, broeken, tops, mouwen en shirts. Hierna ben je in staat om je eigen basisgarderobe te ontwerpen. Er is geen vast huiswerk, je werkt in eigen tempo. Je kunt hiermee starten als je al ervaring hebt in het werken met raderbladpatronen en kledingmaken.

Een aparte patroontekenles is op dinsdagavond van 19.30 – 21.15 uur. Je kunt ook werken met de basismap patroontekenen op de ochtendlessen.

De kosten per lesmap zijn €67,50 (exclusief eventuele verzendkosten.) Dit is een complete map en bevat naast de lesbrieven ook extra teken- en overtrekpapier en extra showtassen waarin je alle tekeningen en werkstukken kunt opbergen. Hierin zit ook een schaalmaat en tekenmallen. Zelf zorg je voor fineliners in blauw, rood en groen, een fijn vulpotlood en een (grote) geodriehoek.

Het lesgeld voor de dinsdagavond patroontekenen bedraagt voor het najaar 2020:

16 x op dinsdagavond, 1 uur 45 min.: €210,40 (incl. aanbetaling van €30,-)

Inschrijfgeld bij Mode op Maat vervalt.

De dinsdagavond patroontekenles is vol, je kunt je opgeven voor de wachtlijst, klik dan hier Contact

Inhoud Opleiding20160418_115847

Wil je de uitgebreid leren patroontekenen, dan kun je starten met de module “Dames- en Herenkleding”.

Je leert patronen te tekenen op je eigen maat. Maar ook hoe je de grondpatronen kunt uitwerken naar een foto van een kledingstuk of je eigen ontwerp. Ook werken we sommige patronen uit in stof om te zien of het echt past. Daarnaast komen pasvormproblemen aan bod en hoe je die kunt oplossen, kledingadviezen; wat past het best bij welk figuur en stoffenwarenkennis, zodat je weet welke stoffen je waarvoor kunt gebruiken. Al met al een complete module, zodat je voor jezelf maar ook voor anderen patronen kunt maken. Je kunt deze module afsluiten met een landelijk erkend examen. Dit is een onderdeel van het Costumière diploma.

Opzetstoffenworkshop

Dames-en Herenkleding bestaat uit 4 lesmappen, wekelijks heb je 1,5 uur les en thuis werk je gemiddeld ook 2 uur aan je huiswerk. Er is geen les tijdens schoolvakanties. Gemiddeld duurt deze opleidingsmodule 1,5 jaar. Een ruime kennis van kledingmaken en werken met raderbladpatronen is vereist.

De les is op dinsdagavond van 19.30 – 21.15 uur.

Kosten

De kosten per lesmap zijn €67,50 (exclusief eventuele verzendkosten.) Dit is een complete map en bevat naast de lesbrieven ook extra teken- en overtrekpapier en extra showtassen waarin je alle tekeningen en werkstukken kunt opbergen.

Eenmalig inschrijfgeld voor Mode op Maat is €30,-; hiervoor ontvang je een inschrijfpakket. 
 Dit pakket bestaat uit: administratieve verwerking van je gegevens bij ‘Mode op maat’, huiswerk map, tekenmateriaal en fineliners, liniaal, plakstift, schaalmaat en tekenmallen.

Aan het einde van een opleiding kun je examen doen (jaarlijks in mei). De kosten hiervoor bedragen € 45,00 per examendeelnemer. Het examen is niet verplicht.

modeOpMaat-logo